Cristina Cristea/ October 15, 2014/ Articole, Ce este depresia?, Dieta/Stil de viata/ 0 comments

… continuarea de AICI

2. Relaţii

În perioadele de schimbare, tristeţe şi nefericire, de multe ori ne descărcăm tolba cu emoţii “negative” pe cei dragi nouă – partenerii noştri de viaţă, copii, părinţi, prieteni. Suntem atât de tare concentraţi pe noi înşine şi preocupaţi de problemele noastre încât avem tendinţa de a-i îndepărta de lângă noi chiar pe cei pe care-i iubim cel mai mult… sau, mai rău, de a ne descărca pe ei, nejustificat, toată furia.
 
Toate astea se întâmplă atunci când picăm pradă inerţiei, când ne lăsăm luaţi de val şi încă mai credem că avem controlul asupra propriilor acţiuni. 
 
De fapt, această perioadă, mai puţin fericită, este momentul perfect pentru a-ţi consolida relaţia. Începe cu comunicarea, împărtăşirea sentimentelor, trăirilor, îngrijorărilor şi viselor. Dându-ţi voie să fii vulnerabil şi deschizându-te într-o relaţie bazată pe iubire şi siguranţă, se formează un spaţiu confortabil care să te ajute să-ţi revii şi să creezi o legătură profundă cu cel pe care-l iubeşti.
 
Acordă mai mult timp pentru a te bucura de compania partenerului făcând tot felul de lucruri distractive şi amuzante. Mai bine te reconectezi cu el decât să-ţi plângi singur de milă şi să te izolezi în durerea şi tristeţea ta. 
 
Savurează pasiunea şi sentimentul de împlinire pe care interacţiunea umană ţi-o oferă. 
 
Mi se întâmplă de multe ori ca atunci când grijile şi tristeţea mă cuprind, să reuşesc să-mi schimb starea de dispoziţie doar vorbind cu cineva drag despre ceea ce simt.
 
Se spune că adevăratul test al relaţiei cu partenerul (şi nu numai), este acela care apare în vremurile tulburi, pline de nefericire şi probleme.
 
Dacă ai probleme într-un dintre relaţiile tale de suflet, foloseşte acest prilej pentru a lucra pe situaţia respectivă cu o persoană specializată…terapeut, consilier, antrenor pentru viaţă (life coach) – este calea cea mai rapidă şi cea mai la îndemână la care poţi apela. 
 
Rezolvă-ţi problemele din relaţie şi abia apoi începe să lucrezi la ceea ce se numeşte “a-ţi trăi cu pasiune viaţa”.
Dieta pentru viata

Dieta pentru viata


 

3. Sănătate

 
Cu toţii ştim, mai ales în zilele noastre, cât de important a devenit să fim atenţi la obiceiurile care ne influenţează sănătatea. 
 
A devenit vital să acorzi atenţie obiceiurilor sănătoase cum ar fi, de exemplu, sportul (exerciţiile fizice) şi nutriţia.  Acestea îţi vor îmbunătăţi stima de sine, îţi vor creşte nivelul de energie şi dispoziţie.
 
Dă-ţi voie să încerci tot felul de exerciţii până găseşti unele distractive şi uşor de exersat pe care să le faci zilnic, chiar şi pentru doar cinci, zece minute. Poţi creşte treptat timpul alocat şi practicându-le zilnic se vor transforma în automatism.
 
Sentimentul de control asupra condiţiei tale fizice îţi oferă puterea emoţională de-a te adapta şi de-a face şi alte schimbări legate de viaţa ta.
 
Pe măsură ce devii mai bun în practicarea exerciţiilor şi continui să faci alegeri alimentare sănătoase , s-ar putea să transformi stilul de viaţă sănătos într-o pasiune. 
 

4. Echilibrul vieţii

 
Perioadele cu schimbări vin la pachet şi cu oportunitatea de-a ne reechilibra viaţa. Ştii cum se spune:
Într-o piscină goală, toată lumea se descurcă; însă pentru a învăţa să înoţi ai nevoie de apă.
 
Aşa şi cu echilibrul vieţii noastre… aflăm dacă-l putem dobândi abia când apare o perioadă dificilă şi suntem puşi în situaţia de a o gestiona. 
 
Caută zonele din viaţa ta în care te simţi suprasolicitat. Apoi, încearcă să elimini sau să schimbi lucrurile care-ţi consumă inutil timpul şi te scurg de energie. În plus, scurtează cât de mult poţi timpul petrecut cu oamenii care sunt negativi şi care nu te susţin. 
 
Dacă, de exemplu, eşti conştient că petreci prea multe ore la serviciu, începe treptat să le reduci şi să foloseşti timpul câştigat pentru a-l petrece cu cei dragi şi a face tot felul de lucruri distractive şi relaxante. 
 
Chiar şi praful, dezordinea şi lucrurile în plus, contribuie la sentimentul că eşti copleşit de… aşa că, ia-ţi o zi în care să faci curăţenie şi aruncă toate lucrurile de prisos iar viaţa-ţi începe parcă se se aerisească. 🙂
Viaţa este scurtă. Dacă a existat vreodată un moment în care să-ţi urmezi pasiunea şi să faci ceea ce contează pentru tine, acel moment este ACUM.
Cu bucurie,
Cristina

Print pagePDF page
Opt In Image
Ţi-a plăcut acest articol?
Dacă DA, te rog, Dă-l Mai Departe, printr-un SHARE, prietenilor tăi.

Alătură-te celor care primesc deja sfaturi şi articole despre cum să te cunoşti pe tine, să trăieşti în armonie şi echilibru şi să faci faţă provocărilor vieţii. Fiecare nou articol va ajunge direct în email-ul tău.

În plus, vei primi GRATUIT o colecţie de 25 de poveşti vindecătoare, Balsam pentru suflet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge