Cristina Cristea/ December 20, 2012/ Articole, Preventie, Recuperare / Auto-ajutor/ 1 comments

Lumea se va sfârși… Da, este sfârșitul lumii. Se termină o eră… un ciclu se termină și alt ciclu începe. 21_Dec_2012_website_square1-200x200

Începe un nou timp!

Mayașii cred  cu tărie că pământul, planetele, natura, chiar și oamenii, urmează anumite cicluri. Un ”ciclu al lumii” se referă la o serie de evenimente ciclice, care se repetă.

Terminarea unui ciclu este un minunat prilej pentru reflecție și de sărbătoare.

În data de 21 decembrie 2012, ora 13, ora României, are loc Solstițiul de iarnă, când Soarele va fi în punctul cel mai de jos de pe bolta cerească.

Acesta este minunatul eveniment la care este benefic să te gândești în această zi.

Solstițiul de iarnă reprezintă cea mai scurtă zi și cea mai lungă noapte a anului. Acesta marchează revenirea treptată a Soarelui și semnifică nașterea, când semințele noi de viață vor încolți.

Solstițiul de iarnă este timpul noilor începuturi, când zilele cele mai întunecate vor începe să se lumineze din nou. Reprezintă momentul de infinită liniște înainte ca puterea soarelui să înceapă să crească , iar ziua să se marească și ea mai mult.

În mod similar, creștinismul folosește această perioadă pentru a marca Nașterea, cea a Fiului, semnificând viața veșnică pentru cei care trăiesc în lumină.

21 decembrie este o zi în care totul se află în stare latentă și o noapte tăcută. În acest moment al anului pământul ajunge în întunericul nopții de iarnă.

Acesta este punctul de cotitură al anului. Romanii au numit-o Ziua de naștere a Soarelui neînvins.

Este un timp pentru Relaxare, Retragere, Reflecție.

Este ziua alinierii la Ecuatorul Galactic, ziua în care intrăm într-un nou ciclu evolutiv al conștiinței umane – este ziua de naștere a unui nou Pamânt.

Așadar, suntem pe punctul de a intra într-o eră superioară în care conștiința este trezită și cu un potențial infinit.

Lumea se transformă pe zi ce trece prin frumusețea inerentă a sufletului nostru, prin compasiunea noastră profundă și sacră și inimile noastre care radiază și strălucesc luminând inimile multora de langă noi.

21 decembrie 2012… Celebrează această Naștere conectându-te la Sinele tău profund.

O modalitate de a sărbători acest Solstițiu este ca, asemeni zilelor care încep să crească, și tu să lași lumina ta interioară de înțelegere, dragoste și intuiție să crească. Permite luminii să rezoneze în tine și poți trăi noi începuturi de unitate, compasiune, empatie și dragoste.

Acum ai o oportunutate minunată pentru contemplare. Îmbrățișează auto-reflecția!

Potrivit calendarului Mayaș, 21 decembrie 2012 marchează trecerea de la ceea ce mayașii numesc ”Al 5-lea Soare” – perioada în care atenția oamenilor a fost focalizată pe lumea exterioară, materială – , către cel de-al ”6-lea Soare” – era în care omenirea are posibilitatea de a se conecta la natura spirituală a lumii.

Acest lucru are un impact pozitiv asupra gândurilor, sentimentelor și acțiunilor noastre.

Anul acesta Solstițiul de iarnă marchează, așa cum îți spuneam, o trecere importantă. Este un timp al schimbărilor majore.

Tu ești pregătit să accepți schimbarea?

Cum te pregătești să te aliniezi schimbării determină felul în care, ușor sau greu, vei atrage sănătatea, bunăstarea, dragostea și fericirea pe care o dorești și o meriți.

Schimbările se petrec în mod constant pe Pamânt. Aceasta este natura vieții.

Este vorba despre tine!

Privește cu atenție la lumea ta, lumea în care trăiești deoarece aici va avea loc transformarea și v-a înregistra cel mai mare impact.

Ce poți să faci?

Alege să petreci un timp în liniște și reflectează la poziția în care te afli acum și la cum vrei să-ți trăiești viața de acum înainte.

1. Revizuiește-ți trecutul imediat!

    Ești diferit de cum erai în urmă cu câțiva ani? În ce fel?

   Ce este diferit la felul în care privești viața acum?

   Ai trăit cumva pierderi de lucruri, de oameni dragi sau doar s-au îndepărtat de tine? Cum te simți? Este dureros? Poate regreți sau te simți ușurat?

   Ți-ai luat viața în mâini și ai început s-o trăiești din tot sufletul tău?

   Ai notat ce te face cu adevărat fericit?

   Te-ai ”uitat” de două ori la conexiunea ta cu lumea și energia din jurul tău?

2. Reînoiește-ți obiectivele și intențiile

 Dacă nu ești sigur care-ți sunt obiectivele și dorințele, întreabă-te:

   La ce visează inima mea, sufletul meu?

Răspunsurile, indiferent de cât de nerealizabile ți se par, reprezintă exact ceea ce te face să te bucuri de viață. Aceasta este cheia către darurile tale personale și unice și chiar le poți avea!

   Care sunt prioritățile tale?

   Care-ți sunt valorile – ce este important pentru tine? Relațiile? Să oferi? Natura? Animalele? Umorul?

Răspunsul la această întrebare este cheia pentru a afla ce ai nevoie pentru trăi și pentru a-ți construi viața.

   Ce-ți face inima să cânte de bucurie?

   Ce aștepți cu nerăbdare?

   Îți cunoști talentele?

   Știi cu ce ești înzestrat?

   Ai aflat care-ți este dharma, scopul vieții?

   Cine și ce îți hrănește viața și spiritul?

   Cine și ce îți tulbură viața și spiritul?

   Cine dorești să fii peste 5 ani? Care este versiune ta mai bună la care dorești să ajungi?

 3. Exprimă-ți recunoștiința!

    Pentru ce ești recunoscător? Scrie! Poți să te gândești la asta oricând dorești dar, seara Solstițiului de iarnă este perfectă pentru așa ceva. Notează-ți cel puțin 10 lucruri pentru care ești recunoscător.

După ce-ai făcut asta, starea ta de spirit se va schimba și acesta este punctul în care devii un puternic creator al propriei vieți pe care ți-o dorești, mai puțin decât un creator al vieții pe care nu ți-o dorești.

   Exprimă-ți gratitudinea față de cei din jur. Încearcă și vei găsi mii și milioane de lucruri pentru care să fii recunoscător pentru mii, chiar milioane de oameni care te-au ajutat la un moment dat.

   Fii recunoscător naturii! Mulțumește păsărilor că te încântă cu trilul lor, ierbii și copacilor care-ți vindecă inima cu culoarea lor, cerului care-ți inspiră viziune și speranță.

   Personal, le mulțumesc celor care au contribuit la crearea lucrurilor materiale de care eu mă bucur: mobilă, mașină, calculator, etc.

Eu sunt pasionată de lucrurile vechi și, de câte ori pun mâna pe un astfel de obiect, simt cum mă conectez la toți cei care l-au atins înaintea mea; la energia lor. Îi simt.

Tot așa și cu lucrurile care ne înconjoară. Le poți trimite un gând bun celor care le-au făcut.

Cred că viața este mult mai profundă și mai simplă decât am fost învățată s-o privesc. În acord cu Legea atracției, focusându-te pe ceea ce ai deja și fiind recunoscător pentru tot, îți ridici conștiința ”abundenței” și astfel aduci mai multă bucurie în viața ta.

4. Dă o nouă formă gândurilor și zilelor tale!

    Trezește-te devreme, de preferat înainte de răsăritul soarelui și salută noua zi.

   Anticipează că va fi o zi frumoasă în care-ți va merge așa cum îți dorești.

   Ai încredere!

   În fața situațiilor care par sumbre fii pozitiv. Este singurul lucru important pe care-l poți face pentru tine.

Iubește și acceptă necondiționat!

   Dezvoltă-ți conștiința! Cum? Printre altele, notând cum te simți în diferite situații de viață. Observă-te!

   Acționează! Dacă există ceva care te deranjează, ia măsuri. Mișcă-te în direcția bucuriei, fericirii și sănătății.

Cu cât îți vei dezvolta mai mult intuiția și nivelul de conștientizare, cu atât mai mult ele vor servi scopurilor tale de fericire.

   Setează-ți intențiile! Ele te vor duce pe culmile succesului, abundenței și fericirii. Am înțeles acest lucru după ce am citit cartea lui Wayne Dyer, ”Puterea intenției”.

5. Pregătește-te să folosești energia acestui Solstițiu de iarnă!

Reconectează-te la Sinele tău interior și la Înțelepciunea universală!

 Potrivit legilor Feng Shui, totul este energie și este interconectat. Toți suntem conectați la mediul nostru înconjurător, la Pământ și Univers în moduri pe care nici nu ni le putem imagina.

Stilul nostru de viață a contribuit la de-conectarea celor mai mulți dintre noi.

Totul, în zilele noastre, pare să fie pe repede înainte.

Ritmul de viață, activitatea neîntreruptă parcă, stimulii care ne asaltează, totul formează un mediu toxic pentru împlinirea vieții. Astfel se crează un mediu în care pălăvrăgeala continuă, gândurile infinite care ne asaltează tot timpul, mânia, frustrarea, boala, ocupă locul care este dedicat, de fapt, dragostei, iubirii, clarității, calmului și fericirii.

Esența vieții este epuizată, fiind plină de suprasolicitare, ”multi-tasking” și anxietate.

Reflectează la acest lucru!

Tu ai puterea și înțelepciunea de a face modificări, simple, folosindu-te de forța și înțelepciunea minții, trupului și spiritului tău.

 Trebuie să primești invitația iernii de a-ți încetini ritmul.

 Conectează-te la Sinele tău și găsește entuziasmul cu care să-ți trăiești viața.

 Gândește-te:

  •    Ești emoționat să-ți începi fiecare zi?
  •    Ești dornic să-ți faci viața să meargă?
  •    Ești conștient de ”înzestrarea” pe care o ai și de ce poate face ea pentru tine?

Dacă nu prea ești sigur de răspunsurile la întrebările de mai sus, dă-ți timp pentru a-ți accesa cunoașterea interioară și așteaptă…

 Cum să te conectezi folosindu-ți mintea, corpul și spiritul?

 1. Înțelepciunea minții:

   Meditează. Este o modalitate bună de a-ți calma mintea iar rezultatele acestei practici, chiar și dacă doar încerci, sunt pline de beneficii.

Dacă nu te poți să meditezi, poți măcar să te focusezi pe inspirarea și expirarea aerului. Fii conștient de cum îți intră pe nări, își parcurge traiectoria și ajunge în plămâni și invers.

   Respiră adânc! Câteva respirații adânci îți calmează mintea și îți centrează spiritul și chiar crește și ph-ul sângelui tău, prevenind apariția osteoporozei.

   Renunță la dezordine!

 2. Înțelepciunea corpului:

Alimentele au calități energetice, energie care se mișcă de-a lungul corpului tău și te poți folosi de ele pentru creșterea ta mentală, emoțională și spirituală.

În timpul iernii corpul are nevoie de alt gen de alimente decât în respul anului.

Alimente care-ți vindecă trupul, mintea și corpul în timpul iernii:

   Alimentele sărate și amare au calitatea de a-ți ajuta corpul să se încălzească la interior, lăsându-l un pic mai rece la exterior. Energia acestor alimente protejează și echilibrul inimă-minte, energia lor intrând in ”inimă”. Folosește doar sare de mare curată.

Alimente sărate: salata verde, măcriș, sparanghel, lucernă, secară, ovăz.

   Leguminoase: linte, fasole.

   Nuci / semințe de floarea-soarelui crude, etc.

   Legume: sfeclă, rădăcină de păpădie, bame, ardei roșu, ceapă, roșii, etc.

   Fructe

Fii precaut cu ciocolata, zahărul și sarea în exces!

3. Înțelepciunea sufletului:

Fiecare dintre noi are legătura sa personală și profundă cu Înțelepciunea și Sinele nostru. Profită de această perioadă pentru a te asculta profund.

   Întreabă-te: ”Munca mea și relațiile mele îmi hrănesc Spiritul și Sufletul?” Abia atunci când răspunsul la această întrebare va fi ”da”, creația ta va fi plină de energie pozitivă, de bucurie și te vei întreba de ce oamenii plătesc atât de mult pentru ceea ce fac eu.

Dacă răspunsul este ”nu”, ia măsuri pentru a schimba asta.

Începe să acorzi atenție lucrurilor care-ți aduc bucurie.

Fă-ți timp pentru a-ti evalua relațiile pe care le ai și observă dacă sunt hrănitoare pentru sufletul tău.

   Ascultă mai profund! Ascultă-ți inima, intuiția și pe ceilalți! uită-te în ochii celor din jurul tău și găsește bucuria, pacea, speranța. această metoda de a primi pe cineva în ”interiorul” tău îți permite să fii cu adevărat conectat la frumusețea fiecărui suflet.

Nu uita că sufletele noastre sunt capabile să primească și împărtășească iubirea!

   Spune-ți propriul adevăr! Îți dai seama că vorbești din perspectiva ta unică atunci când te exprimi amabil, calm și clar.

Tu te simți în siguranță să-ți exprimi adevărul? Poți să-ți exprimi opinia fără a o face neadevărată pe cea a altcuiva? Poți să fii de acord cu dezaprobarea altora și iți poți deschide mintea și sufletul către o nouă abordare a adevărului tău?

   Primește: aceasta este o artă! Să primești înseamnă să fii deschis, de încredere, focusat, vulnerabil, netemător și flexibil. Cu aceste atribute tu ești mult mai disponibil să vezi frumusețea în orice situație și să te conectezi la înțelepciunea divină și dragostea care te înconjoară mereu.

Tu poți primi darul fiecărei situații?

 Îți dau un mic exemplu…

De curând am fost într-o tabără de dezvoltare. La intoarcere am facut un serviciu mentorului meu. Deși nu m-am simțit prea relaxată cu alegerea mea, am reuțit să duc totul la bun sfârșit. Am vorbit la telefon cu mentorul meu și el și-a exprimat mulțumirea și recunoștiința pentru ceea ce făcusem.

Eu tot îi spuneam: ”Nu a fost mare chestie, nu trebuyie să-mi mulțumești.”

Iar el mi-a replicat ceva ce-i greu de uitat: ”Cristina, în viață este ok să oferi dar trebuie să înveți și să primești!”

Gândește-te și tu la asta! Tu știi să primești?

 Doresc să închei cu această rugăciune străveche:

 ”Condu-mă de la ireal la Real,

  De la întuneric la Lumină,

  De la moarte la Nemurire.”

Îți doresc ziua senină a sufletului care reflectă!

 Cristina

 PS: Scrie-mi mai jos cum aștepți tu ziua de 21 decembrie 2012?


Print pagePDF page

1 Comment

  1. De sfarsitul lumii voi petrece cu colegii la job la petrecerea organizata de firma caci la sfarsitul lumii de anul trecut m-am plictisit grozav. 😛
    In alta ordine de idei un articol care merita citit. 🙂 Felicitari!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge