Cristina Cristea/ May 28, 2012/ Articole, Ce este depresia?/ 0 comments

Sa nu fii intr-o dispozitie buna sau sa te simti doborat din cand in cand este o latura normala a vietii. Dar atunci cand sentimentul ca nu mai ai valoare si deznadejdea se instaleaza si nu mai vor sa plece, poate fi vorba de depresie.  In acest caz, simplele sarcini cotidiene pot parea coplesitoare.

Primul pas catre vindecarea depresiei este sa intelegi  exact prin ceea ce treci.

De-a lungul vietii, cu totii avem zile mai bune sau mai putin bune; tristetea este o reactie normala la stresul, esecurile ori dezamagirile vietii. Multi oameni folosesc termenul “depresie” pentru  a explica acest gen de trairi dar dpresia este mult mai mult decat o simpla tristete.  Unele persoane  depresive nu se simt la fel de triste ca altele  – in schimb, ele se pot simti fara vitalitate, apatice sau, barbatii in special, pot simti furie, agresivitate, neliniste.

Indiferent de simptome, depresia este o tulburare complexa iar repercursiunile acesteia se manifesta la mai multe niveluri. Depresia creaza probleme fizice, probleme de comportament, tulburari de gandire, schimbari in plan emotional, relatii tensionate si vid spiritual.

Despre simptomatologia depresiei voi vorbi pe larg in articolele urmatoare.


Print pagePDF page

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge