Controleaza-ti furia!

Controleaza-ti furia înainte sa te controleze ea pe tine!

“Frica duce la furie. Furia duce la ură. Ura duce la suferință” – Maestrul Yoda, Star Wars Episode

Cu totii suntem predispusi sa ne infuriem; furia este o emotie normala si chiar sanatoasa daca stim s-o utilizam in interesul nostru. Dar atunci cand pierdem controlul asupra ei, furia devine distructivă și poate duce la tot felul de probleme.
Nu poti elimina furia din viata ta de zi cu zi – vor exista mereu situatii care sa declanseze aceasta emotie atat de puternica.

Cheia pentru a tine furia in slujba ta este sa-ti asumi responsabilitatea pentru propriile reactii prin adoptarea unor mecanisme de raspuns eficiente si benefice pentru toti cei implicati.

Ce este furia?
Furia este “o emotie normala care implica un raspuns puternic inconfortabil la o provocare perceputa”, dupa cum sustine Sheila Videbeck, autor de carti destinate sanatatii mintale.

Ca și alte emotii, furia este insotita de schimbări fiziologice și biologice; atunci când te enervezi, inima ta bate mai puternit, tensiunea arteriala se ridica, la fel si nivelul adrenalinei și noradrenalinei.

Furia poate fi cauzata atat de evenimente interne cat si externe. Poti sa fii suparat pe o anumită persoană sau datorita unui eveniment (de ex. pierderea unor bani) sau furia ta ar putea fi cauzata de griji datorate unor probleme personale. Amintirea unui eveniment traumatic iti poate declansa, de asemnenea, emotii puternice de furie.

Un mod natural de a ne exprima furia este de a răspunde agresiv. Dacă suntem amenințați reactia noastra naturala este “lupta sau fugi” – acesta este raspunsul organismului nostru primitiv, automat, innascut, care pregătește organismul pentru a “lupta” sau a “fugi” datorita unui atac perceput. Toate acestea sunt insincte necesare supravietuirii pericolelor.

Prin urmare, uneori, furia este necesara apararii organismului nostru. Pe de altă parte, nu putem lovi orice persoană sau obiect care ne irita sau ne enerveaza.

Scopul gestionarii furiei este acela de-a constientiza ceea ce declanseaza aceasta emotie si de-a invata noi modalitati de raspuns la furie.

Cui i se adreseaza acest seminar? Oricui isi doreste sa:

* isi controleze propria furie, punand-o sa lucreze in beneficiul sau;
* invete sa faca fata temperamentului sau vulcanic;
* nu mai spuna lucruri pe care sa le regrete mai tarziu;
* reduca agresivitatea in relatia cu cei din jurul sau, dar si cu sine.

Până la sfârșitul seminarului participantii vor putea să:
*constientizeze ce este si ce declanseaza furia ;
* invete cateva metode practice prin care-si poata exprima furia intr-un mod benefic;
* aprecieze ce reprezinta un nivel acceptabil sau inacceptabil de comportament;
* inveti noi modalitati practice de a se relaxa;

CAND 30 iulie 2013 ora 19:00 – 21:30

UNDE
Bucuresti, Piata Universitatii, str. Academiei nr.7, etaj 1.

FACILITATOR 
Seminarul este sustinut de Cristina Cristea – Psiholog, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: Cristina Cristea, autor-fondator www.alungatristetea.ro

INVESTITIA TA 60 RON

INSCRIERE

Trimite-mi acum un email la cristinacristea@alungatristetea.ro care sa contina: numele si numarul de telefon.

Locurile sunt limitate. Imi doresc sa fim un grup restrans pentru ca tu sa primesti maximum de valoare si sa ai parte de toata atentia si sprijinul meu.


Print pagePDF page

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge