Cristina Cristea/ May 4, 2014/ Articole, Mesaje inspirationale/ 1 comments

Iti mai amintesti Povestioara acestei saptamani? Cea cu regele apasat de 3 intrebari aparent fara raspuns?

Care este cel mai important moment?

Cine-i cea mai importanta persoana?

Care-i cel mai important lucru de facut?

Spuneam ca voi reveni cu talcul acestei pilde si te invit si pe tine, sa vorbim pe marginea acestei povesti pline se intelesuri. (Tiza mea, Cristina, deja a dat startul la discutii, scriindu-mi un frumos mesaj la finalul textului. AICI)

Intuitia ta ce-ti spune? Iata varianta pe care ti-o propun:

1. Care-i cel mai important moment?

Cel mai important moment… nu este prea dificil de ales pentru ca putem alege doar dintre ceea ce avem deja. Iar noi, tot ce avem este momentul prezent. Toate gandurile noastre despre trecut si viitor se dizolva in momentul prezent.

Revenind la regele nostru, toate gandurile i s-au spulberat in momentul in care s-a pomenit in fata sa cu inteleptul care-l ameninta cu o sabie.

Deci, exista doar Prezent. Este tot ceea ce avem iar restul este poveste. Si, calitatea povestii tale este data de calitatea vietii tale.

Aminteste-ti ca totul este o chestiune de alegere.

2. Cine este cea mai importanta persoana?

Unii pot spune ca cea mai importanta persoana este “cel care-l ameninta cu sabia” sau poti spune ca “tu insuti” esti cel mai important… da, ambele variante sunt la fel de corecte pentru ca, cea mai importanta persoana este cea cu care esti in momentul prezent.

Insa, se intampla, uneori, tocmai pe dos: atunci cand suntem cu cineva, ne gandim la ale noastre sau la ceea ce urmeaza sa raspundem – fara a mai fi prezenti cu adevarat in “relatia” cu celalalt – iar atunci cand suntem cu noi insine, ne gandim la alte persoane.

In concluzie, persoana cea mai importanta este persoana cu care esti. Daca esti tu cu tine, ei bine, tu esti cea mai importanta persoana in acel moment. Daca esti cu cineva, atunci acea persoana este cea mai importanta persoana din acel moment.

3. Care este cel mai important lucru de facut?

Iti mai aduci aminte povestioara? Inainte de-a veni inteleptul, regele, privind frumoasa panorama se simti cuprins de o imensa dragoste si grija pentru regatul sau.

Cel mai important lucru de facut este sa iubesti si sa privesti  in jurul tau dintr-un loc de compasiune, intelegere si grija. Sa fii binevoitor.

Chiar si Dalai Lama atunci cand a fost intrebat, a raspuns: “Religia mea este “

Cel mai important lucru de făcut este de a iubi și de îngrijire, să fie mai kind.Even Dalai Lama a fost întrebat, a spus el, “Religia mea este bunatatea”.

Iti propun sa luam aceasta ca pe un model de viata si, mai mult, ce-ar fi daca ASTAZI am fi mai prezenti si mai binevoitori cu noi si cu cei din jurul nostru?

Te imbratisez cu mult drag!

Inspiratie,

Cristina

PS: Este important pentru mine sa-ti aflu parerea si sa legam cu totii o comunicare. De aceea te invit sa-mi scrii la finalul materialului. Iti multumesc.

Ţi-a plăcut acest articol? Dacă DA, te rog, acordă un “like” şi “share” în reţelele de socializare! Ce ţi-a inspirat acest articol? Ne-ar plăcea să citim povestea ta!

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi vrei să te abonezi la Newsletter şi să primeşti articole noi, direct în inbox-ul tău, care să te inspire să trăieşti o viaţă mai sănătoasă şi mai fericită, atunci dă click pe butonul de mai jos! Aş fi încântată să te adaug în lista mea de prieteni 🙂

Buton


Print pagePDF page

1 Comment

 1. Foarte interesanta povestioara. Toti traim astfel de povesti si fiecare cu varianta lui. Pentru mine cel mai important moment este “unde sunt acum”, “cum sunt acum “. Incerc sa las trecutul in urma, vreau sa nu-mi mai para rau dupa fapte initiale si sa ma conving de necesitatea trecutului care m-a facut ceea ce sunt astazi. Spun incerc pentru ca nu prea reusesc sa ma ‘”curat” de trecut. Traiesc din plim momentul prezent ( mai ales dupa incercarea prin care am trecut) dar, din senin trecutul revine si mai dureros.
  Nu am fost niciodata prietena mea, nu m-am considerat cea mai importanta persoana, am avut prea multe asteptari de la mine, mi-a fost frica sa fiu fericita, sa ma bucur de realizarile mele. Am trait mai tot timpul dupa ” cum ar trebui”. Am pus inaintea nevoilor mele nevoile celorlati, ba mai mult am preluat problemele lor, simtindu-ma vinovata pentru nerealizarile lor ( alor mei)
  Raspunsul meu la a treia intrebare este cel din comentariul tau, mi se potriveste manusa, sigur, in ceea ce ii priveste pe altii, pe cei din jurul meu, mai putin cu mine.
  Multumesc pentru tot.
  Cu drag,
  Mariana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge