Cristina Cristea/ January 11, 2014/ Articole, Preventie, Recuperare / Auto-ajutor/ 0 comments

Tu esti

În mod „normal” , în acord cu ce-am promis în prima parte a articolului, acum aş continua cu  paşii pe care eu îi fac pentru a trăi o viaţă cât mai autentică posibil în acest moment.

Mă aşez la birou şi las stiloul să aştearnă cuvintele pe hârtie (toate articolele mi le scriu întâi de mână). Ultimile zile le-am petrecut citind mesaje inspirate de la cititori. Se pare că acest lucru  mi-a priit şi simt nevoia să mai adaug câteva rânduri la ceea ce-am spus deja. Sunt revelaţiile mele din ultimile zile…

Să fii autentic este mai mult decât să fii tu, real, adevăratul tău Sine. Autenticitatea înseamnă şi să descoperi ceea ce este real. Mai mult, ceea ce este real pentru mine s-ar putea să fie diferit  faţă de ceea ce este real pentru tine. Autenticitatea despre care vorbesc  este departe de a fi un standard, un tipar pentru toţi.  Ea nu are ataşat un sistem de valori şi credinţe . Pur şi simplu, autenticul din noi este “ceea ce este” pentru fiecare dintre noi.

Dacă, de exemplu, credinţele tale spirituale sunt diferite de ale mele, suntem amândoi bine mersi cu asta. (sau ar trebui să fim)

Atunci când şi eu şi tu trăim propriul adevăr, cel autentic, diferenţele dintre noi nu ne mai sperie sau provoacă. Nu există judecăţi. Eu îţi respect şi onorez Sinele tău autentic iar tu respecţi şi onorezi partea autentică din mine.

Ca reacţie la ultimul articol scris, am primit de la cititori o avalanşă de email-uri. Într-unul dintre ele, o prietenă îmi povestea cum , după vârsta de 30 şi-un pic de ani, a hotărât să-şi schimbe profesia. Lucrul acesta, de-a schimba macazul la maturitate, i s-a părut atât de ruşinos încât a decis să nu spună decât familiei restrânse despre faptul că urmează o a doua facultate.

Vreau s-o spun încă o dată: acesta este naturalul şi firescul unei vieţi autentice şi nu-i nevoie să ne ruşinăm cu asta.

Acum, la aproape 32 de ani, încă descopăr adevăruri despre mine, aflu cine sunt, care-mi sunt, de fapt, convingerile şi valorile şi cum arată Sinele meu autentic.

Cineva chiar mă întreba deunăzi… „ce ideea mai e şi asta? Abia la 30 de ani ţi-ai dat seama că nu ţi se potriveşte psihoterapia?”

Da, abia acum. Şi-n viitor îmi voi mai da seama de multe alte lucruri care-mi plac sau nu-mi plac. Şi ştii de ce? Nu pentru că sunt un elev  încet (la Şcoala vieţii), ci pentru că toate se întâmplă în timp. Pentru că şi eu, ca şi tine, sunt în plină evoluţie şi schimbare.

De fiecare dată când mă adâncesc mai mult în mine, mai descopăr o pasiune, o abilitate, mă mai eliberez de o convingere limitativă şi de fiecare dată mi se mai relevă o altă parte a Sinelui meu.

Să trăieşti autentic este cu totul altceva decât o experienţă statică, stagnantă, dimpotrivă: este în continuă schimbare şi ia mereu noi forme.

Dacă, cu adevărat crezi şi decizi să trăieşti o viaţă autentică, atunci fii pregătit să înveţi continuu despre tine, să-ţi provoci vechile credinţe, să faci curat printre „lucrurile” pe care le-ai adunat vreme îndelungată.

Înseamnă să înveţi să te confrunţi cu temerile şi îndoielile pentru a ajunge cât mai adânc în sufletul tău şi a afla ce-ţi face inima să cânte şi spiritul să se înalţe.

Să trăieşti autentic este o Călătorie în care vei afla unde Sinele tău se simte cel mai viu, liber şi neîmpovărat –şi apoi, înseamnă să-ţi găseşti curajul de-a trăi în acest loc.

 

Fii tu! Te iubesc!  heart-crop

Cristina

PS: Sinele tău când se simte cu adevărat liber? Răspunde-mi scurt într-un comentariu în josul paginii.

Ţi-a plăcut acest articol? Dacă DA, te rog, acordă un “like” şi “share” în reţelele de socializare! Ce ţi-a inspirat acest articol? Ne-ar plăcea să citim povestea ta!

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi vrei să te abonezi la Newsletter-ul meu şi să primeşti articole noi, direct în inbox-ul tău, care să te inspire să trăieşti o viaţă mai sănătoasă şi mai fericită, atunci dă click pe butonul de mai jos! Aş fi încântată să te adaug în lista mea de prieteni 🙂

Buton


Print pagePDF page

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge