Cristina Cristea/ April 15, 2014/ Articole, Mesaje inspirationale, Preventie, Sanatate/ 2 comments

Poate si pentru povestea asta frumoasa, iubesc atat de mult culorile.

bright-rainbowA fost odata ca niciodata, in vremuri indepartate, cand toate culorile pamantului au inceput sa se certe: fiecare, la randul ei, sustinea ca ea este cea mai buna, cea mai importanta, cea mai utila, ce mai…ca este Favorita.

 
Verde spunea: “In mod clar, eu sunt cea mai importanta. Eu sunt semnul vietii si al sperantei. Am fost aleasa pentru a reprezenta iarba, frunzele, copacii – fara mine toate animalele ar muri. Priviti in jurul vostru si veti vedea ca eu sunt peste tot.”
 
Albastru il intrerupse: “Tu te gandesti doar ca Pamantul este important; priveste Cerul si Marea. Apa sta la baza vietii si se formeaza din nori. Cerul ofera spatiu, pace si seninatate. Fara pacea mea, ati fi nimic.”
 
Galben chicoti: “Sunteti cu totii atat de seriosi. Eu aduc lumii intregi rasete, veselie si caldura. Soarele este galben, Luna este galbena, Stelele au culoarea galbena. De fiecare data cand privesti o floarea- soarelui, intreaga lume incepe sa zambeasca. Fara mine n-ar fi nicio distractie.”
 
Portocaliu a izbucnit: “Eu reprezint sanatatea si puterea. Poate ca sunt rar intalnita dar sunt pretioasa pentru ca servesc nevoilor vietii umane. Ma regasesc in cele mai importante vitamine. Ganditi-va la morcov, portocala, mango, dovleac si altele asemenea. Nu apar des, dar atunci cand apar pe cer la rasarit sau apus, frumusetea mea este atat de izbitoare incat nimeni nu se mai gandeste la vreuna dintre voi.”
 
Rosul n-a mai suportat. A inceput sa strige: “Eu sunt conducatorul vostru. Eu sunt culoarea sangelui. Sangele inseamna viata. Eu reprezint pericolul si curajul. Sunt dispusa sa lupt pentru o cauza in care cred. Eu transform sangele in foc. Eu sunt culoarea pasiunii si a iubirii, trandafirul rosu, macul si poinsettia. Fara mine pamantul ar fi la fel de gol ca Luna.”
 
Mov a inceput sa creasca si a vorbit cu maretie: “Eu sunt culoarea regalitatii si reprezint puterea. Regii, conducatorii si episcopii m-au ales intotdeauna pentru ca eu reprezint autoritatea si intelepciunea. Oamenii nu se indoiesc in fata mea; ei se supun.”
 
In cele din urma, Indigo, a vorbit mult mai linistit decat ceilalti dar foarte determinat: “Ganditi-va ca eu sunt culoarea tacerii. Abia ma observati dar, fara mine, voi toti deveniti superficiali. Eu reprezint gandul si reflectia, amurgul si apa adanca. Aveti nevoie de mine pentru echilibru si dinamica, pentru rugaciune si pace interioara.”
 
Si astfel, toate culorile s-au laudat si s-au certat, fiecare fiind convinsa de propria ei superioritate. La scurt timp, certurile lor au devenit tot mai aprinse. Dintr-o data, un fulger luminos a anuntat ploaia care-a inceput sa toarne cu galeata. Culorile s-au ghemuit de frica una in cealalta.
 
In mijlocul scandalului, ploaia a inceput sa vorbeasca: “Voi, culori nebune, va luptati intre voi, fiecare incercand sa le domine pe celelalte. Nu stiti ca fiecare a fost creata pentru un scop special, unic si diferit? Luati-va de maini si veniti catre mine.”
 
Facand intocmai, culorile si-au impreunat mainile. Ploaia a continuat: “De acum inainte, atunci cand ploua, fiecare dintre voi se va imprastia pe cer sub forma unui imens arc colorat ce va va aminti ca voi, toate, puteti trai in pace. Curcubeul este un semn al sperantei zilei de maine.
 
Si astfel, ori de cate ori o ploaie buna spala lumea, un curcubeu apare pe cer, pentru a ne reaminti sa ne pretuim unul pe altul.”
PS: Daca vrei sa afli mai multe despre puterea magica a Culorilor combinata cu cea a Cristalelor, te invit la atelierul Energie si Culoare, din 26 aprilie.


Print pagePDF page

2 Comments

  1. Frumoasa tare aceasta poveste-pilda !

  2. Ce poveste frumoasa si ce frumos ai prezentat-o, in culori! Ce grozav ar fi sa invatam cu totii din aceasta pilda! Poate vom reusi, mai ales ca suntem atat de des vizitati de ploi in primavara aceasta. 🙂 Multumesc, Cristina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge