Cristina Cristea/ June 13, 2012/ Articole, Recuperare / Auto-ajutor/ 0 comments

Daca noi nu ne dorim sa scapam de aceste stari dezagreabile, nimeni nu ne poate ajuta. Oricat de severa este depresia (iar eu am experimentat toate gradele ei), tot exista un minim de autocontrol pe care-l avem asupra noastra.

Concluzia: Primul pas catre vindecare este sa vrem cu adevarat asta.

Sa-ti vindeci depresia, sa-ti recuperezi tonusul si vitalitatea necesita ACTIUNE. Da, stiu ca atunci cand depresia apasa greu pe umerii tai, sa preiei fraiele si sa actionezi, poate fi foarte greu. De fapt, daca ma gandesc doar la lucrurile pe care le-ai putea face ca sa te simti mai bine, cum ar fi sa mergi la plimbare, sa te intalnesti cu prietenii, poate fi epuizant. Ca un paradox, lucrurile care te pot ajuta cel mai mult sunt si cel mai dificil de realizat… DAR… sa nu uitam ca exista o diferenta intre dificil si imposibil.

Secretul reusitei in vindecarea depresiei este sa incepi cu obiective mici si sa-ti construiesti strategia pornind de aici. Este important sa te bazezi pe ce resurse ai. Nu ai prea multa energie, insa probabil ca ai suficienta energie sa-ti faci un ceai sau sa iei putin aer plimbandu-te in jurul blocului. Propune-ti cate un lucru pe rand si recompenseaza-te pentru reusite. Pasii pot parea mici, dar pic cu pic se aduna.  Un lucru important pe care este bine sa-l retii este ca toata energia pe care o depui acum pentru vindecarea depresiei sau a starii tale de anxietate, se va intoarce la tine inzecit.

Depresia iti poate lua energia si speranta si-ti poate ingreuna drumul atunci cand vrei sa faci lucruri pentru a te simti mai bine. Chiar daca poate simti ca nu poti depasi  depresia prin pura vointa, tot gasesti un pic de control- chiar daca depresia ta este severa si  persista cu incapatanare. Sa te simti mai bine poate dura ceva timp si de aceea am pregatit o serie de 10 articole care te vor ajuta sa faci pasi mici insa extrem de  importanti pentru tonusul tau.

Ne intalnim curad!


Print pagePDF page

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge