Cristina Cristea/ June 7, 2013/ Articole, Dieta/Stil de viata, Preventie/ 1 comments

Breakthrough Circle

“Fii nefericit. Sau motivat. Orice ar trebui făcut, este alegerea ta.” – Wayne Dyer

“Ceea ce credem determină ceea ce ni se întâmplă, deci, dacă vrem să ne schimbăm vieţile, trebuie să ne dezmorţim minţile.” – Wayne Dyer

Una dintre primele cărţi care au pus bazele schimbării radicale în propria-mi mentalite, este “Puterea intenţiei”, scrisă de Wayne Dyer. Am găsit aici, de la început până la sfârşit, variante prin care-mi pot folosi puterea şi-mi pot accesa resursele pentru a-mi crea viaţa pe care mi-o doresc.

Fac asta în fiecare zi şi adaug câte o piatră la cărarea pe care vreau să păşesc.

 
Cochetam de multă vreme cu ideea că Puterea este doar în mâinile mele şi că doar de mine depinde cum mă simt.
 
În perioada în care sufeream de depresie, eram, aşa cum mi-a spus ulterior unul rainbow-and-hay-bales-canada
dintre mentorii mei, “ca un balot de paie”. Un balot de paie cu care oricine poate face orice doreşte – dacă omul de pe câmp vrea să-l lase acolo, el rămâne pe câmp; dacă cineva doreşte să-l pună în căruţă, îl pune în căruţă. În toată această perioadă, ce poate face un balot de paie, decât să se conformeze şi, eventual, să se plângă de condiţia sa?
 
Exact acelaşi lucru am făcut şi eu. Am fost nefericită şi-am suferit sincer din sute de motive pe care eu le consideram reale.
 
Sunt lucruri în viaţă pe care nu ai cum să le schimbi: da, era real că am rămas fără tată la vârsta de 14 ani, că am fost părăsită de primul meu iubit, că aveam kilograme în plus, că profesoara de mate se poartă urât cu mine şi altele de acest gen. 
 
Dar, cât de real era faptul că oamenii din jurul meu se comportă cu mine, adolescentă fiind,  diferit pentru că nu mă mai “apără” tatăl meu sau că, din cauza kilogramelor mele în plus sunt exclusă din anumite cercuri?
 
Atât de real cât am vrut eu sa fie. Exact, ai citit bine.
 
Cum mă poziţionez eu faţă de această “realitate”, este exact responsabilitatea mea. Mi-a luat destul de mult timp ca să înţeleg asta, însă, atunci când am făcut-o, a fost pentru totdeauna.  
 
Atâta timp cât mi-am pus fericirea în mâinile celorlalţi, am fost mai mult nefericită decât fericită. În plus, îi faceam şi pe cei dragi mie tare nefericiţi pentru că le reproşam mereu că mă rănesc, că-mi crează disconfort şi aşa mai departe. I-am făcut pe ei responsabili  de fericirea mea şi nici măcar nu i-am întrebat înainte dacă vor să se încarce c-o asemenea răspundere.
 
Între timp, atitudinea lor, în mare parte, nu s-a schimbat însă, acum, eu mă declar un om care se bucură din plin de viaţa pe care-o are şi care reuşeşte să rămână cu zâmbetul, nu doar pe buze, ci şi în suflet. 🙂
 
În momentul în care te responsabilizezi pentru starea ta de bine, adopţi o cu totul altă atitudine. Cu această nouă atitudine, obţii schimbarea radicală din propria-ţi viaţă; pentru că tu devii creatorul “realităţii” în care doreşti să trăieşti.
 
Există un cerc vicios:
Cercul vicios al materializării
 
Percepţia asupra realităţii -> Realitatea -> Perceptia
 
Depinde doar de tine cum foloseşti acest cerc: în favoarea sau în defavoarea ta. Tu alegi!
 
Tu pe cine aştepţi să te facă fericit? 
 
Dacă aştepţi pe altcineva să-ţi “cauzeze” fericirea, vei pierde oportunitatea de-a fi cu adevărat fericit.
 
Suntem responsabili să ne creem propria realitate… şi asta include să găsim bucuria în fiecare moment.
 
Deşi eu funcţionez de câţiva ani buni după acest principiu, asta nu înseamnă că am atins starea de “iluminare” şi nimic nu mă mai tulbură.
 
Învăţ în fiecare zi să fac faţă provocărilor de tot felul: claxoanele din trafic, colegul stresat şi acuzator, comportamentul inadecvat la copilului meu, etc. Diferenţa este că acum îmi aduc aminte, de cele mai multe ori la timp, că starea mea de bine este doar în mâinile mele şi, înainte de-a mă considera o victimă, aleg să fiu eu şi să mă simt bine. 🙂
 
Hand-to-hand-Key-Med-JPEGSă depinzi de acţiunile altcuiva, te lasă fără putere. Făcând asta, tu, practic de bună voie şi nesilit de nimeni, îţi dai puterea celuilalt iar ţie nu-ţi rămâne decât să te simţi o victimă.
 
De câte ori facem asta, noi avem aşteptări de la cealaltă persoană, aşteptări care sunt nerealiste şi, totodată, nedrepte.
 
Până acum ţi-am vorbit despre cum să te poziţionezi faţă de evenimentele din viaţa ta.
Dar, minunea nu se opreşte aici.
Îndată ce înveţi să priveşti lucrurile dintr-o perspectivă favorabilă ţie, poţi începe să-ţi creezi viaţa pas cu pas.
 
Devenind conştient de puterea pe care-o ai asupra propriei tale vieţi, refuzi să te mai laşi în voia “norocului”, a “sorţii”. Înlocuieşti expresii de genul “cu norocul meu… n-o să iasă aşa cum îmi doresc” cu “Intenţionez să creeaz asta în viaţa mea şi ştiu că voi reuşi.”.
 
Pentru că da, marele secret acesta este: materia urmează gândul.
Cum? Fizica cuantică a demonstrat că materia care ne înconjoară este, de fapt, energie şi că energia urmează gândul. Aşa s-a putut demonstra că este nevoie doar de un gând bine formulat pentru a face lucrurile să se materializeze în viaţa noastră.
Această convingere reprezintă primul pas către marea schimbare.
Tot Wayne Dyer, într-una din cărţile sale, vorbea despre Universul în care trăim, care, alături de subconştientul nostru, acţionează exact ca hard-ul unui computer. Pui pe el ce informaţii doreşti iar el îţi dă rezultatul fără a analiza dacă informaţiile sunt bune sau nu, dacă sunt benefice pentru tine sau nu. images (24)
Altfel spus, culegem ceea ce semănăm. Ne plângem de lipsa banilor, primim lipsă de bani; ne gândim ce viaţa grea avem, primim în consecinţă; suntem bucuroşi că ne putem plăti facturile, primim mai mulţi bani pentru a putea plăti mai multe facturi şi tot aşa.
Eu mă ghidez după acest principiu, pur şi simplu cred în el iar rezultatele n-au încetat să apară. Gândurile şi dorinţele încep să se materializeze unul câte unul. Universul / Sursa / Creatorul îmi crează cadrul potrivit şi oportunităţile potrivite pentru a<mi materializa dorinţele.
De exemplu, mult timp am suferit de sinuzită şi spondiloză. Şi, mulţi ani, am avut dureri inimaginabile datorită acestor afecţiuni. Am primit tratament pe care ar fi trebuit să-l urmez dar… n-am făcut-o. De fapt, dacă o întrebi pe mama, ea îţi va spune că sufăr în continuare de aceste boli pentru că aşa mi-a spus doctorul. 🙂
Ei bine, am preferat să mă consider un om perfect sănătos, indiferent de ce părere are medicul, şi am ştiut că organismul meu are capacitatea de-a se regenera.şi ghici ce?
Acum, pot chiar şi să-mi clătesc părul cu apă rece, pot şi să ies afară doar după câteva ore şi asta, fără să mai am vreo durere de cap. Se întâmplă foarte rar să mai am dureri, şi chiar şi aşa, am învăţat să le gestionez fără medicamente, doar cu credinţa nestrămutată că sunt sănătoasă.
Un alt exemplu, este acela referitor la planurile mele profesionale pentru 2013. În preajma Anului Nou, mi-am pus pe hârtie toate dorinţele şi planurile pe care le aveam pentru anul 2013. Perspectivele, pentru multe dintre ele, erau foarte reduse către zero.
Una dintre dorinţele mele arzătoare a fost să ţin cursuri şi seminarii în cadrul cărora să pot împărtăşi din ceea ce ştiu cu cât mai mulţi oameni.
Iată c-au trecut 5 luni de atunci şi, deşi la vremea respectivă nu aveam nici cea mai mică ideea despre cum voi face asta, lucrurile s-au precipitat frumos în viaţa mea… în weekend-ul care tocmai a trecut am fost invitată să ţin un discurs, la sfârşitul acestei luni voi tine un workshop în colaborare şi, foarte important, voi participa în calitate de vorbitor la un alt eveniment de mare anvergură.
Aceste lucruri care fac parte din viaţa mea mă fac foarte fericită dar, în acelaşi timp, mi se par normale şi fireşti pentru că eu chiar cred în puterea mea de a-mi crea viaţa.
De fapt, refuz să mă gândesc la ceea ce nu se poate întâmpla, pentru că voi atrage exact lucrurile la care mă gândesc, aşa că, aleg să mă gândesc doar la ceea ce ştiu că se va întâmpla.
Aşa cum spune şi Wayne Dyer în “Puterea intenţiei”, secretul puterii intenţiei tale de-a creea / manifesta lucruri în viaţa ta, stă în a gândi şi acţiona aidoma Sursei tale (Creatorului) atotdătătoare din care provenim cu toţii. Ea dăruieşte mereu şi eu aleg să dăruiesc, la rândul meu. Cu cât dau mai mult din ceea ce mă traversează, cu atât mai mult acest flux va fi mai bogat.
Eşti liber să faci, să crezi şi să gândeşti absolut orice.
Nu uita că fericirea şi starea de bine sunt doar alegeri personale! Tu alegi!
Când totul merge bine în viaţa ta, este foarte uşor să alegi să fii fericit.
Adevărata provocare apare atunci când eşti nevoit să cauţi fericirea cu… lupa. 🙂 Atunci ai şansa să alegi cu adevărat.
 
Eşti liber să te simţi mizerabil. Eşti liber să te consideri printre nefericiţii acestui pământ. Eşti liber să crezi că ai ghinion.
 
Dar, la fel de liber eşti să cauţi lucrurile pozitive în oamenii din jurul tău.
Eşti liber să fii optimist.
Eşti liber să crezi în tine şi-n şansa ta.
Eşti liber să te opreşti din a-ţi face griji pentru a începe să te bucuri de viaţa pe care-o ai. Eşti liber să-ţi exprimi recunoştiinţa şi mulţumirea.
Eşti liber să ierti.
 
Tu alegi!
 
Pe final, îţi propun să vezi ce-a ales Caroline Casez şi cum a înţeles ea să-şi perceapă propriile limite:
 
Aminteşte-ţi că exact în acest moment tu scrii scenariul propriei tale vieţi. Fă alegerile potrivite pentru tine!
Succes şi inspiraţie!
 
Cu recunosţiinţa că exişti în viaţa mea,
Cristina
PS:
Cum ţi s-a părut acest video?
Fericirea ta de cine (ce) depinde? Aştept comentariul tău sub acest articol. 
 
 
 
 

Print pagePDF page

1 Comment

  1. Mai intai, felicitari pentru alegerile pe care le faci si care atrag, dupa cate spui, si alte lucruri pozitive in viata ta. Prezentarea lui Caroline Casez este una dintre cele mai frumoase si pasionale pe care le-am vazut (mentionez ca sunt fana TEDx) si, pentru ca fiecare pricepe ce vrea si ce poate, am gandit ca, probabil, fiecare suntem orbi in felul nostru si doar un declic e suficient sa ne urmam calea spre fericire. Din pacate unii aleg sa nu creada, aleg pe “nu pot” sau “nu e pentru mine”, dar trebuie sa recunoastem si ca suntem “orbiti” de o multime de “binevoitori”, astfel ca declicul de care vorbeam se petrece cumva mai usor la ei decat la noi. Important e ca atat cuvintele tale cat si ale Carolinei sunt impartasite din suflet, au adevar in ele si sunt datatoare de incredere. Pentru acest fapt, iti multumesc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

CommentLuv badge